Bekijk ’t Lichteraan Open Atelier Bekijk video

‘T Lichteraan = vrijheid in creativiteit én tijd. Hét atelier waar je zelf kunt bepalen wanneer, hoe vaak en hoe lang * en wat je wilt schilderen * binnen de openingstijden …’t ligt er aan wat jij wilt !! … zo kom je ‘beter uit de verf’

Als (beginnend) kunstenaar kan je vaak nog wel een beetje hulp gebruiken. Dit is precies wat ‘T Lichteraan biedt. Begeleiding op maak, de mogelijkheid om op diverse locatie te exposeren, verkoop via hun webshop en als klap op de vuurpijl een eigen website. Hiermee worden veel randzaken al door ‘T Lichteraan uit handen genomen en kan jij je focussen op de dingen die je leuk vindt, namelijk een prachtig kunstwerk maken.

Even voorstellen

Ik ben Wim van der Heijden (1956), geboren in Nijmegen en woon in Malden met mijn partner, liefde, vriendin & maatje Aafke. Naast mijn twee zonen, Tim (& Eefje) & Nicky ( & Simone), mijn dochter Linda heb ik drie kleinkinderen Luca, Chiara, Nora, Lise en Benjamin.

Na mijn middelbare school (NSG Nijmegen) heb ik de opleiding MBO Sociaal Cultureel Werk gevolgd en vanuit deze opleiding heb ik mijn stage gehad in Jongerencentrum Doornroosje. Begin jaren ’80 gestudeerd aan de Arnhemse Academie voor Beeldende Kunsten (tegenwoordig ‘Artez’) ,eerste jaar Grafische Vormgeving, daarna Vrij Beeldend (autonoom)

Naast  zelfstandig beeldend kunstenaar ben ik vanaf 1990 ben ik bevoegd docent beeldend.

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als activiteitenbegeleider / docent beeldend bij Dagbesteding Pluryn en gaf (persoonlijke) begeleiding en teken- en schilderles aan mensen met beperkte lichamelijke mogelijkheden. Mijn doel hierbij was dat juist deze groep mensen middels Beeldend Werken bij zichzelf iets ontdekken en ontwikkelen wat niet (meer) mogelijk leek. Hierdoor kan men weer erkenning en waardering terugvinden bij zichzelf en bij anderen.

Na een periode van persoonlijke en gezondheidsproblemen ben ik na herstel hiervan – dankzij specialisten en zeker mijn partner Aafke en mijn kinderen en dierbare vrienden – in de situatie gekomen die er toe heeft geleid dat ik nu – deels – als zelfstandige werkzaam ben. Een in alle opzichten is dit een positieve ontwikkeling gebleken en kan ik op mijn eigen wijze mijn kennis, vaardigheden en ervaring toepassen en aanbieden.

Zelf schilder ik bij voorkeur in een abstracte stijl, waarbij ik olieverf op doek als materiaal gebruik. zie ook de eigen website

Mijn schilderijen kenmerken zich door zeer contrastrijke kleuren en een duidelijke structuur. Hierbij speel ik met de elementen dynamiek, kleur, expressie en licht. Een internationale jury heeft mij geselecteerd voor deelname aan de tentoonstelling Trevisan International Art in Ferrara, Italie 2008 en de Biënnale in Florence 2009.

Begeleiding op maat

Het startpunt is vaak een zelfgekozen voorbeeld of een eigen idee waarbij elk onderwerp (klassiek, stilleven, impressionistisch, modern, abstract, realistisch of fantasy) mogelijk is.

Bij de beginnende schilder is de begeleiding intensief en naarmate de kennis en de eigen zekerheid groeit neemt de (technische) begeleiding af. Daarnaast neemt de inhoudelijke begeleiding toe waarbij de deelnemer bewust raakt van de eigen mogelijkheden en de (vaak) onvermoede eigen creativiteit binnen het creatief schilderen.

Een belangrijk onderdeel van de begeleiding is de interactie met de andere deelnemers. In de vorm van gezamenlijke besprekingen vindt er een uitwisseling plaats van de visie op elkaars werk en is daardoor ook een ontwikkeling in het bewust leren kijken naar elkaars kunst, creativiteit en ontwikkeling.

Voorop staat dat de schilder plezier beleeft bij het schilderen en zich op een heel eigen persoonlijke wijze en tempo kan ontwikkelen. Naar ons idee is leren met begeleiding de snelste methode met het beste resultaat.

Je werkt aan je eigen werkstuk en je krijgt daarbij door ervaren en professionele begeleiding regelmatig aanwijzingen en stimulans om je verder te ontwikkelen.

Er is ook  volop gelegenheid om naar elkaars werk te kijken en met elkaar te ‘werken’ en te ‘groeien’. De begeleiding is gericht op persoonlijke aandacht en zo krijg je ‘al doende’ les in verschillende technische en inhoudelijke aspecten van het schilderen.

Openingstijden

De openingstijden van het atelier zijn:

  • maandag: dinsdag, donderdag en vrijdag van 11:00 – 17:00 uur

  • zondag : van 13:00 – 16:00 uur

  • woensdag en zaterdag is het atelier gesloten
Toon alle tijden
  • Maandag11:00 - 17:00
  • Dinsdag11:00 - 17:00
  • Donderdag11:00 - 17:00
  • Vrijdag11:00 - 17:00
  • Zondag13:00 - 16:00
image